Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2012 22:09 - 2ри геройски юни!
Автор: legenwait4itdary Категория: Забавление   
Прочетен: 1497 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2012 23:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 2ри юни си отминава малко по малко. На тази дата се сещаме за хилядите загинали за свободата на майка България. За Ботев и неговият велик подвиг! И днес когато сирените засвириха,когато повечето замръзнаха на място,ми стана едно тъжно,тягостно,дорева ми се,защото не го заслужаваме ... 90% от минувачите спряха.
Виня ги, нищо толкова важно няма да изпуснеш,ако спреш за минута,  поне днес, и отдадеш малко почит нахората,умрели, за да дадат шанс на теб да съществуваш.
Не го заслужаваме , с нищо не си заслужаваме свободата.
Преди -да,народът ни е изстрадал,заслужил свободата си,ама сега народ ли сме?!
ОВЦЕ! Стадо водено от овълчени профани. 
В масата си не заслужаваме...
Подвига на хиляди,на стотици хиляди, геройски загинали в името на нашата мила родина,трябва да се почита. Не само днес или на 19 февруари ,или на 3ти март, 6 септември, или 22 септември....всеки божи ден.
Защото в идните векове не можем да си изплатим цената на свободата...не можем , в идните векове не можем да си изплатим благодарността към тези хора.
А ние кво правим?Не спираме-вървим като пиян през говна,без извинение.
Затова ме е яд, защо не се замисляме?! Толкова много можем да научим от историята си. Толкова велики сме били, а сега...? Да не говорим колко много не знаят младите за историята си,колко са невежи.Как да сме горди,щом не си знаем историята.
Не е геройство да си напишеш статуса във ФБ нещо за Ботев или Левски,не е ,но поне е едно присещане,жалко че днес видях повече постинги в социалните мрежи на текстове на чалгии и "badass" или "принцесески" статусчета. Прогнили сме .
Какви герои е раждала, ражда и ще продължава да ражда, Българска майка юнашка?!
Това е ,повече герои ни трябват,повече човеци.
Именно тук искамда спомена този млад мъж, дал живота си,без да се замисли,спасявайки 5 годишно момиченца от удавяне.Пламен Петков,това е името на този герой. Искрените ми съболезнования към семейството и близките на този млад българин. Могат само да се гордеят с него. Жалко за загубата на такъв добър човек,на самоотвержен и всеотдаен приятел,както го описват близките му.
Повече такива човеци ни трябват. Този млад мъж, е спасил живот. Дал е шанс на едно малко същество да продължи напред с цената на собствения си живот. 
Нека не го забравяме,както забравяме исторята си. Не забравяйте героите си. Не забравяйте на кой дължите съществуването си!Оттам нататък от нас зависи да вървим напред не като роби,а с високо вдигната глава,трябва ни промяна!
Плам.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. goran - Плам, не всичко е толкова черно!
03.06.2012 10:25
Ето ти си млада и се замисляш! Значи има надежда за теб и България :)

Труди се и твори и всичко ще се нареди ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: legenwait4itdary
Категория: Забавление
Прочетен: 172845
Постинги: 58
Коментари: 82
Гласове: 79
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031