Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2012 20:40 - Футболни умотворения
Автор: legenwait4itdary Категория: Спорт   
Прочетен: 1668 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 28.12.2012 00:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Евро2012, нЕма такъв кеф, баце!
Гутен Абенд майне дамен унд херен!
Я като отявлен привърженик на Дойчовците съм на 7мото небе....но за тях след малко.
Падам си фен, да, нищо че съм женско. Като цяло се завързва интересно европейско ,без кой знае какви отявлени фаворити ,считайки загубите и равните на считаните за "лидери" в групите си отбори.
Като за начало - Гърция и Полша...и двата отбора няма да мръднат напред I guess. Но явно предимството да играеш на собствена почва не е само в армосферата,но и в 12 играч, а именно съдията. В първия мач , той открито побутваше Поляците...не особено хубаво,някакси се разваля чистотата на играта, неприятно е,доста.
Но нищоооо... Чехите...симпатично отборче,дори бих казала - класен отбор. Руснаците, амиии, Руснаците за мен никога не са блесняли с нещо,имат играчи ,имат тим...ама все нещо им липсваше, докато не разкатаха Чехия,което си беше малко шок за мен.Но нищо,интересни групи - интересни мачове.Или обратното, уатевър.
*извинявам се ,ако пропусна някой мач,амааа не ги помня май всичките,нищо че ги гледах...
ГРУПАТА НА СМЪРТТА и аутсайдерът Дания... Че е група на смъртта, истина е,ама червения динамит се оказа по-корав ,отколкото предполагаха...или ми.
Дания- Холандия,колко ли хора са изгубили залаганията си,не ми се мисли :D Неспоеният отбор на Лаленцата изигра също голяма роля за победата на Датчаните. Датчаните не са никак слаб отбор, но все пак, ако Холандците бяха реализирали положенията си и бяха играли като отбор , едва ли Дания щеше да победи,имайки предвид защитата им като рядка ограда. НО - "ако" цапа и мирише, Дания победи с недотам убедителна игра,но възползвайки се от грешките на противника.
И тук идва мястото да отдадем почит на Гела и самобръсначките!!! Отборът на Португалия - чийто играчи са рекламни лица на Шампоани,самобръсначки и тем подобни ...найс. "Любимият" ми Роналдо и НаниТо, Варела и Кашона не успяха да победят Немската машина,която бавно но сигурно върви напред.Не става само с гел ,трябва и игра.Трябва да им се отбележи на Португалчовците ,че имаха своите шансове,но уви във футбола е така:ако не вракаш , ти вкарват...малко като в порно филмите,но това е друго лирическо отклонение.
Та такаааа...Германия и "аутсайдърите" Дания ,кой би предположил ,че тези 2 тима,ще оглавят класирането.
И иде ред на Шампионската група – да,бе,да.
Още на старта световните шампиони от 2010 ,срещната световните от 2006. 2 лично за мен неприятни тима,които не спретнаха кой знае какъв двубой, за сметна на това обаче ,друг за мен приятен отбор – Хърватите , успяха да победят непретенциозният отбор на Ейре,непретенциозен,амааа нанай-нас ни няма на Еврото,та имаме да се учим от тях.
И дойде ред на Англия-Франция – доста интересен за мен двбой, въпреки ,че нито един от двата тима са сред тези,които харесвам,ама по никакъв начин. Може би моите изисквания са прекалено големи ,или не знам...но и този мач не ме впечатли особено. За сметка на това Украйна надхвърли очакванията ми ,имайки на предвид,че не подозирах на какво са способни. Имах представата ,че Швеция са един не слаб тим,среЩу който ние, Българите, винаги сме се осирали...без извинение. Стана хубав мач и честно , един от най-хубавите до момента.
След като врътнахме 1 кръгче,пак сме на група А , където нелош двубой си спретнаха Гърция и Чехия... 3 гола, победа за Чехия. Лично за мен Гърците винаги са били неприятен отбор,още от спечелването на титлата 2004. Не ги харесвам нито като нация,нито като нищо като цяло,но мачът не беше лош. След него последва Полша-Русия,чийто  фенове  си спретнаха въгал преди и след мача. Похвално,похвално –нека прецакахме Еврото с боеве. Браво полски фенове, дженкуе, почти прецахте нещата. В мача имаше известна доза напрежение,нооо следкато вкараха Руснаците леко се поприбраха и позволиха да им вкарат гол,въпреки ,че Поляците не ги превъзхождаха игрово.
Пак Смъртоносната група – шаляля. Първо едни срешу други се изправиха Гелосаните Португалци  срещу Надъханите Датчани... Ето това вече беше мач. Интересн , с интрига до самият край. По мое скромно мнение , ако не бяха грешките в отбраната на Португалия и пропуските неведнъж на Рони Бонбони едва ли щеше да се стигне до резултат 3:2 за Португалците... но уви. Датчаните съумяха да се възползват от грешките на противника и вкараха 2 гола, с които изравниха резултатът и върнаха интригата ...за известно време,след това се прибраха и се случи,че им вкараха. Очаквано е ,че щом се прибереш и само се вардиш и чакаш да те обстрелват,рано или късно  ще ти вкарат...няма как. Но това е положението ...
Дойде и ред на епичния сблъсък : Холандия – Германия... Лалетата  срещу Машината. Guess who won :D *troll face* Пристраста съм , признавам си ...мирише ми на стъпкани лаленца.
Германците не показаха това , на което са способни , абсолютно не,но и това бе достатъчно срешу разединения „отбор” на оранжевите. Прекаленото желание за доказване и единачеството прецакаха ,иначе,много способият отбор на Холандците. Не знам поради каква причина , двама от топ реализаторите в Европа Перси и Хунтелаар , а и Робен играха все едно са сами. Това никога не би проработило. Колкото и проблеми да има един тим,той трябва да е единен,това липсваше при тях,което е жалко...
Героят на мача бе обявен : Марио Гомез,но не е само той, без перфектната игра на Швайнщайгер и спасяванията на Нойер не би се стигнало до победата. Германия , за разлика от летящите Холандци, които бяха приземени , играха като отбор.Не само Гомез,Швайни и Нойер, а всички... По бащина линия съм от ЦСКА ,в крайна сметка го заобичах този отбор и аз самата,но решението да подкрепям Германия беше лично мое и се радвам ,че е така. Имахвъзможността да наблюдавам и да си вадя изводите , и да избера на кого да симпатизирам. Е направих го , за мен това е най-добрият избор!
Живи и здрави, драги радиослушатели!  Нека си пожелаем едно интересно и успорвано Европейско първенство!
Плам.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: legenwait4itdary
Категория: Забавление
Прочетен: 173677
Постинги: 58
Коментари: 82
Гласове: 79
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930